lg_perspektivismus.gif (2505 bytes) lg_eng.gif (2255 bytes)

Perspektivismus

lg_medy.gif (2537 bytes) 2

Podoba nového věku

10

Mandát moci

Hierarchie moci je založena na mandátu moci a to na všech úrovních až po Armagedon. Stejně tak borovice je kompatibilní od kořenů až po šišky na vrcholu. Někde dole v systému moci jsme my, nejmenší lidé, jsou jistě i bezdomovci, ale ti ze systému vypadli, nepatří do něj stejně jako blázni, kriminálníci a mafiáni.
Nad námi jsou politici, které si můžeme zvolit ve svobodných volbách, aby spravovali naše politické záležitosti a zajistili nám blahobyt, což by jistě velmi rádi učinili. Jsou však limitováni penězi, tedy prostředky pro svoji činnost, které jim s velkou láskou svěří majitelé světa, dnes především bankéři. Když nám politici dopřejí populisticky víc, všechny nás zadluží a všichni a všechno pak bankéřům patří.
Ale ani bankéři nejsou svrchovanými pány světa, jsou to židé, křesťané nebo muslimové a musí poslouchat svého Boha a jednat podle jeho instrukcí, jinak by neobstáli a bankéře by dělal někdo jiný.
Bohové jsou jen služebníci systému vytvořeného Duchem svatým, tedy věčným. Duch svatý snad ani není bytost, ale vytvořený systém a jako takový jistě má svého reálného nositele moci. Na toto místo bych asi mohl dosadit nějakého ještírka, jak o něm vyprávěl pan Ivo  Benda. Ještírci ale potřebují ke svému životu negativní energii a tak vyžadují emoce strachu, strádání, utrpení a beznaděje, proto žádají především boje a války. Příkladem nám byl pak Ježíš, který takto velmi trpěl aby nám byl příkladem.
  Bankéři a nejvyšší elita se vedení válek rádi ujali, protože ve válkách a krizích likvidují své oponenty vyrůstající ze střední vrstvy. Střední vrstva byla důsledně zlikvidována během dvou světových válek, ale je to kontraproduktivní, protože současně s ohrožením postu exelity byla tvůrčím zdrojem veškerého bohatství a to nám nyní schází.
No a protože "Bůh je láska a Bůh je dobrý", tak si na tu špinavou práci ve prospěch ještírků vztah Ježíše a "Ježíš je náš Pán". Bůh se od veškeré zvůle distancuje, je psáno: Nikdy jsem vás neznal; jděte ode mne, kdo se dopouštíte nepravosti.  Mt 07,23 Na rozdíl od Hospodina, který se s Jobem nijak nepáral. Velké církve se zase nepárají s námi a teď do toho nás chtějí zachránit vesmírné mocnosti. Už aby krize skončila, jinak lidé budou volat vesmířany, aby nám sem přišli udělat pořádek. Ve vlastním zájmu si ale pořádek musíme udělat sami. Bůh Otec jedná na základě mandátu, který dostává od křesťanů, ti se modlí Otčenáš: "Buď vůle tvá jak v nebi, tak i na zemi". Jeho vůle je vyjádřena ve Zjevení Janově a není to nic pěkného. Problém je v tom, že Bůh si všímá především těch, od kterých mandát nedostal, jediný heretik ho zajímá víc, než tisíc věrných věřících. Tento systém si totiž nemůže dovolit jakoukoli alternativu. Nebyl by schopen pak pro ještírky dodávat energie strachu a utrpení,lidé by si zařídili pohodu.
Nastala změna, jak jinak: Ježíš je zde, trpí velká muka a působí mu to právě ještírci. Jenže už to známe a tak ho bráníme, aby se měl dobře. Ukázat na něj ale nelze, to už známe od Jidáše. Když Ježíše ubráníme, dokážeme svoji dospělost, jak je práno: "Pokud je dědic nezletilý, ničím se neliší od otroka, ač je pánem všeho. Je podřízen poručníkům a správcům až do doby, kterou otec předem stanovil. Tak i my, když jsme byli nedospělí, byli jsme otroky vesmírných mocí." Ga 4,4n  - A to už být nechceme.
Ještě doplním, že vesmírné mocnosti mají samozřejmě také své bohy, ale vládne tam totalitní teokracie. Prostí nemají žádnou jinou možnost, než bezvýhradně poslouchat jako bioroboti. Protože tam duchovní svět nepřibývá, doplňují si ho z naší planety.
Ani tito bohové nejsou na vrcholu moci a nad nimi je ještě skupina které říkám "dárci myšlenky". To jsou skuteční programátoři vesmírného života. Jako každý programátor, tak i oni se snaží, aby jejich systém dobře fungoval a rostl. Jejich cílem je rozšíření inteligentního života ve funkčním společenství do celého vesmíru.  Oni by si přáli, aby z naší planety vyšli noví bohové, ale ti staří jim to kazí. Dělají ze všech nových bytostí bioroboty, aby si své postavení udrželi. Právě to je základem sporu, který nám dává šanci na přežití. Pozemští tvůrčí lidé dostávají inspiraci, zatímco elita, nadlidé jsou ignorováni, ale mocní si tvůrčí nápady dokáží z obyčejných tvůrčích lidí vytáhnout a samostatně realizovat nebo později odkoupit fungující projekt.
Právě tato naše současná doba se to snaží řešit a ve svém důsledku lidem otevírá cestu osobního duchovního růstu a likviduje duchovní podstatu problematického světa. Tedy to sledujme.
A co dál? Po odstranění sil a energií, které člověku prokazatelně škodí, se v Evropě obnoví invence pro všechny bez rozdílu a ČR i Evropa začnou zase normálně pracovat. Krize má být poučením a nové informace od více osob mají ukázat novou cestu obnovy, která odstraní války a násilí, utrpení a beznaděj a vytvoří podmínky pro obnovu střední vrstvy. Příští "boží soud" bude již za sto let, po roce 2100 se snaha evropské elity vyhodnotí, dobré zůstane a zlé pak napraví někdo cizí podle svých představ. Mnozí první zůstanou první. Mt 19, 29  Velké církve v Evropě ztratí svůj vliv.