Přirozená víra - menu

Blog

28.12.2012

Požadavek utrpení - ne

Jde o křesťanský požadavek opírající se o autoritu boží. Jde o tezi, podle které mají lidé akceptovat potíže, problémy, nemoci a nedostatky, protože cestou naděje k nim přichází láska. Na vytváření problémů mají nástroj, politický systém. Využívá se schopnosti člověka, který dlouhotrvající stav přijímá jako normu a vnímají pouze změnu k lepšímu nebo k horšímu. Když lidé řeší své problémy a těžkosti, nemohou jinak uplatňovat svoji vůli a své tvůrčí schopnosti a ambice. Právě prosazení vlastní vůle motivuje jednání ve vztazích ve snaze prosadit právě svoji vůli.
Alternativou je vyřešení problémů a sociální zajištění, v těchto podmínkách pak může každý uplatnit své zájmy, schopnosti a jednat podle své vůle. Tím obvykle dochází ke střetu zájmů ve kterém má každá strana nějakou osobní moc a možnost prosadit právě své vlastní zájmy. Toto je hlavním úkolem církví. Otevřít realizační prostor malé skupince privilegovaných mocných rodů. V rámci mocenské hierarchie mnohem snáze zasahujeme do osudů jiných, než abychom byli schopni prosadit zájmy vlastní.
Alternativa existuje, pokud je někdo zajištěný a problémy řešit nemusí, pak si prožívá nebo prožívat může příjemné emoce. To si však nepřeje svět fungující na základě negativní energie. Kdo prožívá pozitivní energie, ten se z tohoto systému osvobozuje. To je také důvod, proč jsou všechna pozitivní a příjemná prožívání blokována předsudky nebo zpřístupněna pouze za peníze.