Přirozená víra - menu

Blog

20.12.2012

Co můžeme očekávat

Zítra končí Mayský kalendář, je to současně i konec kultu jediné cesty, tedy nejen duchovního monopolu na základě zákazu a likvidace alternativy, tedy všeho odděleného nazvaného "sekta", ale i jinak, podle toho, jakým způsobem se projevuje: v oblasti duchovní odpadlík, renegát, hříšník, bludař, heretik, kacíř, rozvratník. V oblasti poznání blázen, schizofrenik, paranoik, pomatenec, pomýlenec, v oblasti moci svévolník, kriminálník, militant, terorista, hazardér, sabotér, v oblasti ekonomiky mafián, zloděj, daňový podvodník, dlužník neplatič a jistě mne snadno doplníte sami. Všechna tato odsouzeníhodná označení vznikla jako důsledek prosazení duchovního a mocenského monopolu a zákazu alternativy, tedy čehokoli, co by nerespektovalo hierarchii moci. Příští věk přesunuje zastřešující moc zpět na úroveň Univerza a tak nám bude alternativa opět k dispozici. Projeví se to zvýšenou mírou autonomie v oblasti správní moci, otevřením duchovního prostoru na základě svobody vyznání a svobody názorové a ony pejorativní nadávky s předsudkem zatracení ztratí svůj význam podobně jako pojmy   revolucionář a partyzán.  
Duchovní principy lidského ega (pajšl) jsou vytříděné a tak se lidského ega obávat nemusíme. Nastala doba rozvoje lidské osobnosti, od člověka se očekává, že bude na sobě pracovat, rozvíjet své schopnosti a modely chování, aby byl schopen doplnit tvůrčí duchovní síly.
Co ještě lze očekávat a co tedy máme sledovat? Naše politická reprezentace má důstojný a důležitý úkol. Její zmatenost a nekompetentnost není samoúčelná a zaslouží si ochranu. Naše vláda již dlouhodobě otevírá prostor pro alternativní moc, nejrůznější nezávislé skupiny a tím diskredituje systém zástupné moci. Až nazraje situace, změní se správní systém: regiony posílí svoji autonomii a moci se ujmou bohaté a vlivné rody a zavedou na svém území řád zaměřený na prosperitu a nezávislost všech správních subjektů na základě přímé odpovědnosti. Je to dlouhodobý plán a realizuje se již delší dobu. Vláda pod tlakem nadnárodních bank trvale zvyšuje finanční zatížení, které se stává pro ekonomiku neúnosné a likvidační. Lidé hledají únik a tak vznikají alternativní existenční možností, včetně společného života v komunitě a nezávislé ekonomiky. Nakonec aktivita vlády bude vadit bohatým podnikatelům, kteří provedou mocenské změny.
Další změny můžeme očekávat v chování lidí, ubude předsudků a omezení, ženy opět najdou potěšení v erotice a sexu a obnoví své schopnosti udržet si lásku.
Největší změny budou v chování všech subjektů, tedy lidí i organizací. Hierarchický systém, kdy jeden měl pravdu a druhý musel ustoupit se mění na požadavek dohody a smlouvy. Snaha hledat kompromis a dohodnout se povede nakonec k harmonii v celé společnosti.
Velké církve někde zůstanou a ujmou se lidí bez tvůrčích ambicí, kteří potřebují, aby je někdo vedl a říkal jim, co mají dělat, někde se církve transformují na ekonomické subjekty a budou suplovat jako charita a jáhnové nefunkční vlády a někde církve zaniknou, zejména ty se špatnou pověstí.
To vše se týkalo našeho prostoru a Evropy. Ve světě bude vývoj jiný, současná tendence vede k úpadku USA, Číny, Ruska a Islámských zemí, ale tato tendence se jistě změní. Tam, kde se nyní bojuje, jsou možnosti dvě. Buď konflikty brzy ustanou nebo jako trvalé bez řešení způsobí naprostý zánik společnosti a později zde vzniknou státy nové. To se týká především území kolem Středozemního moře. V Indii proběhnou malé změny, očekávám jen oslabení kultu Krišny.
Změny lze celkově hodnotit jako příznivé pro lidstvo, budou však nadčasové a jen některé rozpoznáme ještě nyní. Já osobně vkládám naději do nejmladší generace, tedy děti do 12ti let, jeví se mi jako velmi schopné, věřím, že zde provedou příznivé změny ve všech oblastech včetně oblasti politické a správní.