Přirozená víra - menu

Blog

19.12.2012

Co ve víře hledáme

Co vlastně ve víře hledáme, co hledáme v duchovnu, proč hledáme a co si od toho slibujeme. Každý něco jiného a na toho téma by mohla být zajímavá anketa. Téma je tak široké, že mé psaní bude spíše osobním vyznáním, než vyčerpávajícím přehledem.
Duchovno především plní své nezastupitelné funkce a role, právě zde je kontinuita dějin založená na trvalém a nadčasovém záměru tvůrce. V mnoha směrech je vývoj ukončený, procesy ve hmotě, živlech i přírodě lze předvídat, naproti tomu vývoj lidské společnosti je podmínečný a teprve se tvoří, odhadnout lze jen tendence, kam to směřuje.  
Vesmírní andělé s jistou mírou neochoty svými trumpetami v harmonickém chorálu odtroubili konec světa, tedy konec svého působení zde s úkolem člověka něco naučit a odcházejí. Vidím však přicházet duchovní bytosti pozemského původu, vzešlé z člověka. Nastává doba ve které bude místo pro naše přání a my budeme spolupracovat na jejich splnění. Očekávám přechodnou dobu dvou let, ale již nyní se stanovují nové cíle a nové smlouvy. Člověk pro duchovní svět plní některé nezastupitelné funkce. Člověk lépe sleduje čas a provádí rutinné úkony, je jedním ze zdrojů energie, ověřuje tvůrčí postupy, doplňuje duchovní svět, lidská existence je školou života. Duchovní svět zase vnímá nadčasové procesty a tvůrčí zásahy, předává informace formou invence a ochrany, předává energii pro naše uzdravení, řídí inkarnace, vztahy a seznámení. Působení duchovního světa se projevuje jako štěstí a řízená náhoda. Ve své víře hledáme hlavně pomoc v nouzi, v nemoci a strádání a také pomoc pro osobní prosperitu a úspěch. Snažíme se rozvíjet a uplatnit své schopnosti, vytvořit si možnosti, naplánovat dlohodobou a smysluplnou perspektivu, najít schůdnou cestu a úspěšně plnit své úkoly, získat odměnu a uznání, mít dobré vztahy, najít lásku a prožívat přijemné chvíle. To vše nám pomáhají splnit naši osobní průvodci. Přejeme si zdraví, peníze, lásku a štěstí, každý asi v jiném pořadí, ale bez toho se žije špatně. Mnozí chtějí vyniknout, být v něčem lepší než ostatní a uspět v soutěži, další chtějí uplatnit svoji moc nad druhými, další zase rezignovali a chtějí mít od všeho klid. Někdo si přeje mít životního partnera na více inkarnací, snad všichni si přejeme uchovat vytvořený majetek pro další generace a tedy i pro sebe v příštím životě. Pak je zde ještě nejasný pojem spása, který zahrnuje klidný život bez rizik, konfliktů, nemocí a neřešitelných situací. Přiznám se, že v této oblasti nyní zcela jasno nemám, ale řeším svoji budoucnost  se svými průvodci.