lg_perspektivismus.gif (2505 bytes)

Perspektivismus

lg_medy.gif (2537 bytes) 9

Nová spiritualita

03 Kodex osobní duchovní cesty
1. Existuje něco mezi nebem a zemí a působí to na nás a naše osudy, i bez našeho vědomí.

2. Skutečné a dobré poznání spirituality se projeví respektem a úctou ke Stvoření, k realitě, k vývoji a pokroku, k celému duchovnu a víře.  

3. Každý člověk má svůj svět, své hodnoty a priority a svoji víru na základě poznání a přesvědčení. Každý člověk hledá souvěrce, aby sdílel své poznání, hodnoty a názory na základě názorové shody. S jinověrci lze komunikovat jen na základě tolerance a vzájemného respektování osobního světa.

4. Každý člověk může dosáhnout plného poznání, pokud sleduje kauzalitu a je schopen si získané poznatky systémově zařadit.

5. Respektujme duchovní svět a komunikujme s ním na základě rovnosti a dobré vůle, protože za nějakou dobu se v něm ocitneme sami.

6. Pravidla vztahu jsou stejné pro všechny bytosti. Stejná pravidla pro vztahy platí mezi lidmi v realitě i mezi duchovními bytostmi.

7. Každý člověk ve svém vlastním zájmu má usilovat o rozvoj svých osobních a duchovních schopností. Zvyšuje tím naději na pokračování života v další inkarnaci.

8.  Každý člověk ve svém vlastním zájmu má usilovat o udržení a posílení vlastního rodu uvnitř vlastního kultu. Pak má naději, že se vrátí k hodnotám, které dříve vytvářel.

9. Vyspělý jedinec získá duchovní jméno, které si nese svojí existencí přes všechny své inkarnce a duchovní aktivity. Kdo nemá duchovní jméno, může se prezentovat jménem občanským s rokem a místem narození nebo profesí. Jde o jeho identitu ke které se pojí osobní kredit.

10. Kdokoli může požádat o spirituální pomoc v situaci, kterou sám nezvládá. Spirituální svět pomůže ve svém vlastním zájmu, aby nedošlo k démonizaci a tím ztrátě osobnosti, bytosti.