lg_perspektivismus.gif (2505 bytes)

Perspektivismus

lg_medy.gif (2537 bytes) 9

Nová spiritualita

01 Základní a všeobecný duchovní kodex
1. Bůh je jen jeden vše, co existuje, patří jemu, kamkoli jdeme, nemůžeme opustit jeho prostor. Proto je náboženská svoboda zcela oprávněná.

2. Cokoli existuje, není ani dobré ani zlé, hodnotící hledisko si přiřadí každá bytost sama. Kromě toho vše je kontraproduktivní, cokoli používáme, je k něčemu dobré a něco zlého přináší.

3. Můžeme přijmout jakoukoli duchovní cestu, můžeme věřit čemukoli, hlavně, když nám to pomáhá. Každý hledá svoji duchovní cestu podle své přirozenosti, každému vyhovuje něco jiného, každý hledá uspokojení v něčem jiném.

4. Duchovní alternativa je základem lidské svobody, dobrých vztahů a plodné spolupráce, o hodnotícím hledisku rozhoduje realita. Pozemská realita je ověřujícím modelem všeobecné spiritulity.

5. Základem moudrosti je rozpoznání a pochopení kauzality, souvislostí, a její zákonitosti. Základem tvůrčí práce je utváření kauzality na základě vyšších věčných zásad funkčnosti systému. 

6. Nejsilnější ze všeho je myšlenka. Je obsažena ve všem a každá myšlenka se jednou naplní a vyčerpá své možnosti. Nejvyšší bytostí je "dárce myšlenky".

7. I ten, kdo právě utváří dějiny vesmíru, může být k nerozeznání od všech ostatních, zlatý oděv je pouhou formalitou. O hodnotě bytosti, člověka, rozhodují vlastnosti, schopnosti a skutky.

8. Veškerý život je řízen spirituálním vlivem. Ani člověk nejmoudřejší a v nejvyšší funkci se bez spirituální podpory neobejde. Naopak spirituální blok je schopen zastavit každou lidskou aktivitu. 

9. Jakákoli spiritualita, jakákoli duchovní skupina, může člověku nabídnout svoji cestu, účast na svém díle. Kdo je spokojený a smířený se svojí cestou a svým osudem, nové nabídky odmítá.

10. Každý člověk, každá bytost má svoji identitu a s tím spojenou osobní karmu, tedy osud a hodnocení. Hodnoceni jsme všichni všemi, stejně tak máme snahu vše hodnotit.