lg_perspektivismus.gif (2505 bytes)

Perspektivismus

lg_medy.gif (2537 bytes) 4

Základní hodnotový kruh

07

prostředky - závislost

kruh7.jpg (9566 bytes)   MAJETEK - zdenajdeme hmotné formy pro naši existenci, které mají svého majitele, patří nám nebo někomu jinému, nepatří však "lidu", to by šlo o možnosti, nikoli majetek.
Za majetek lze považovat osobní kredit, nemovitosti i movitosti, výrobní a finanční prostředky. O to vše se musí člověk starat a tak je zde jako kontraproduktivní hodnota závislost. Na svém majetku jsme závislí.
  Všechny ideologie mají za cíl zajistit, aby určitá zájmová skupina osob nebo sociální vrstva získala hmotné výhody mocensky zajištěné. Nyní, kdy bohatí dosáhli svého cíle, kdy 90 procent majetku patří jednomu procentu populace, již ideologie nejsou zapotřebí a jsou nahrazeny zákony.
  Bohatá rodina si zajistila majetek, nemovitosti pro svoji generaci a má samozřejmě snahu předat majetek svým potomkům. Jenže se narodí potomci, kteří mají zcela jiné zájmy a majetek neudrží. K udržení majetku a k jeho množení přes generace je zapotřebí založit rod a ošetřit ho na šamanské úrovni inkarnacemi vlastních členů nebo schopných členů stejného kultu. Bez této podmínky nelze nahromadit a udržet majetek, ani domy. Ve společnosti, která nemá pojetí o inkarnaci, tedy opakovaném životě, jen málokdo věří v důležitost zachování rodu.
  Vytvořený majetek se pak stává pro další kolo možností. Pracujeme, koupíme si auto a tím pak vyděláváme na další majetek.
08

spotřeba - neklid