lg_perspektivismus.gif (2505 bytes)

Perspektivismus

lg_medy.gif (2537 bytes) 2

Podoba nového věku

09

Program obnovy evropského humanismu

Den slunovratu je jistě vhodným termínem pro vyhlašování zásadních programů. Svůj program mocenské obnovy Evropy píši v době ekonomické a systémové krize, kdy doba oživení je stále ještě v nedohlednu a nikdo netuší, jak krizi řešit, protože jde o souběh vyčerpání všech myšlenek na kterých byl postaven systém Římské říše, vytvořený před dvěmi a půl miléniem Peršany, Židy a Plejáďany na základě zotročení naprosté většiny lidstva a produkce negativní energie.  První státy s římským správním systémem vznikly v Evropě a zkazily nám kredit na dlouhou dobu. Nyní se hierarchický a zotročující systém přesunul tří do velkých světových mocností mimo Evropu a první podmínkou pro obnovu humanismu v Evropě bude eliminovat vliv těchto tří mocností.
Vzhledem k tomu, že všeobecný chaos pronikl i do pojmů, pokusím se pojem humanismu definovat. Humanismus je forma kulturního a politického uspořádání společnosti s přihlédnutím na oprávněné  zájmy člověka s ohledem na dlouhodobou a příznivou perspektivu lidstva, přírody a planety. Humanismus studuje také antiku jako období moudrosti a svobody, respektuje a projevuje úctu k člověku, osvobození od všech forem útlaku a otevření prostoru pro lidskou tvořivost a pro kulturní a duchovní růst člověka. Humanismus jako naprostá samozřejmost se mi jeví v současných podmínkách jako nedosažitelná utopie. Vím však, že i dnes máme možnost jej prosadit.
Základní a nutný požadavek pro splnění programu již máme, tím je vytvoření Evropské unie jako politicko-správní organizace, nyní však musíme zabránit jejímu rozpadu a prosadit formu vlády, která bude jednat ve prospěch evropských národů, nikoli ve prospěch cizích mocností.
  Pro začátek potřebujeme obnovit humanistické a antické ideály a odmítnout vše, co člověka bezdůvodně omezuje a zotročuje. Tím pak  naplnit veřejné mínění a sjednotit úsilí pro osvobození Evropy.
  My, obyčejní lidé, budeme podporovat evropské systémy, zboží a služby a budeme ignorovat veškerý cizí vliv. I kdybychom toto dělali zcela rozhodně, stejně bude cizí vliv mocnější. Nemusíme mít tedy žádné ohledy.        
Cíleně budeme navazovat všechny formy vztahů s evropskými zeměmi, sledovat evpropské televize a cestovat po Evropě. Pro nemajetné umožníme jazykovou a rekreační výměnu dětí a studentů.
Vytvoříme si evropské povědomí a budeme si přát, aby se z Evropy stala vlivná světová velmoc. To se bude řešit i v oblasti duchovní a magie. Kdo má schopnosti, nechť je dá do služeb Evropy, její moci a příznivého humanistického pohodového a tvůrčího prostředí.

Určitě budeme sledovat vývoj a dobrým signálem bude vytvoření společného nezávislého finančního systému, to pak nebudou naše daně odcházet pryč jako výpalné, státy budou kontrolovat a řídit své banky, bude legalizovaná a zdaněná prostituce a prostitutky budou mít uznání, bude osvěta o drogách a za pěstování konopí nebudeme trestáni, destrukční drogy znát nebudeme vůbec, peníze budou na všechno a pro všechny, nebude to politikum, nikdo se nebude dostávat do bezvýchodné finanční situace, výkoná moc bude přímá a spojená s odpovědností, filmy a televize budou mládeži ukazovat dobré modely chování, počítač se stane dobrým výchovným a vzdělávacím partnerem, posílíme postavení a role střední vrstvy a nikdo ji válkami již nebude likvidovat, vysokoškolská inteligence bude skutečně inteligentní a lidem zajistí osobní prosperitu, dostatek elektrické energie eliminuje energetické krize, schopní lidé nebudou muset jednat jako mafiáni aby nebyli okrádáni, kdo něco vytvoří, tak o to nepřijde, etablují se trvalé mocenské a tvůrčí rody s vlastní kontrolou inkarnace, budeme umět komunikovat s duchovním světem a oba světy budou pohodově vedle sebe existovat, vše dobré, co příjemně prožíváme, nám nebude nikdo ve vlastním soukromí zakazovat, zdrojem prosperity nebude boj a soutěž, ale dohoda a základem morálky bude dodržování smluv a dohod.
Společnost nenechá nikoho v existenční nouzi, protože sociálně zajištění lidé s dostatkem volného času mohou plnit své životní poslání, nikdo nikomu nebude říkat, co je dobré a co zlé, co normální a co nenormální, protože máme vlastní svědomí a jsme sami schopni rozpoznat sociálně přijatelné jednání. Do vztahu se budou scházet souvěrci, tedy lidé se shodnými nebo blízkými názory na společné duchovní cestě. Všichni se dočkají úcty a ocenění, protože si to zaslouží každý člověk. Sexuální výchovu si udělá podle své tradice každá rodina podle svého a společnost to sledovat nebude. Děti si budou běhat nahé a když se jim to bude líbit, mohou se i fotit a nebude je to traumatizovat a vůbec vše, co kohokoli traumatizuje, budeme studovat a řešit, základem konsensu bude argument. Kdo se obhájí, ten se prosadí a abychom se obhájili argumenty, budeme na sobě pracovat, vzdělávat se a zkoumat kauzalitu, tedy jak co spolu souvisí. Budeme usilovat o vlastní prosperitu a pohodu a nebudeme se zajímat o to, co dělají jiní lidé, nebudeme nikomu vstupovat do jeho soukromí. Vše, co se nám bude líbit nebo ne, stane se součástí veřejného mínění a správa společnosti bude veřejné mínění respektovat. Budeme vědět, že se opět do života vrátíme a že chvíli budeme také pouze duchem. Takto budeme svoji existenci vnímat a aktivně budeme přispívat k tomu, abychom byli i spokojenými duchy a abychom se do nového života těšili. Budeme proto zdokonalovat své ego, abychom se nestali pouhou zneužitelnou energií. Nikdo nás nebude nutit bojovat a likvidovat a když se nebude nic dobrého likvidovat, zkrátí se pracovní doba na několik málo potřebných hodin. A toto všechno nám umožní nová Evropa a zajistí, aby tyto lidské vymoženosti nám někdo nezlikvidoval třeba jen ze závisti, pro vlastní neschopnost, pro vlastní potřebu pocitu moci nebo pro zvrácenou potřebu působit jiným škodu, nepřátelství a utrpení.
Pak se již nestane, aby někdo vytvořil hodnotné dílo a přišel o ně, zejména pokud prosperuje.