lg_perspektivismus.gif (2505 bytes)

Perspektivismus

lg_medy.gif (2537 bytes) 2

Podoba nového věku

06

Systémový přístup k nápravě světa

Předkládám návrh a názor, jak napravit svět a je to velmi snadné. Stačí si uvědomit, oč nám jde, jaké má člověk priority a prosadit je. Za nejvyšší prioritu člověka a současně za nejsilnější motivační prvek považuji prožitky, emoce. Ty lze rozdělit na negativní a pozitivní, ale stejně jako dobro a zlo v podstatě není, pak ani zde nelze energie rozdělit na pozitivní a negativní zcela všeobecně. Záleží na tom, jaké prožitky vyvolají příjemné pocity. Někdo cítí blaho v teplé vodě, jiný zase při jízdě autem, mnohým dělá dobře sex, ale u jiného sex vyvolá trauma. Jde asi o to, jak máme nastavené libido. Skutečným pánem světa je ten, kdo umí nastavit libido, já tedy ne. Vím ale, že zde musíme začít. Ujasníme si, jaké prožitky jsou příjemné a co pro to udělat, abychom je mohli prožívat, to je krok druhý.
  Co udělat pro to a jaký životní styl zvolit, abychom mohli prožívat emoce, které považujeme za příjemné. Některé jsou cenově dostupné, jiné jsou drahé.
  Třetí krok: vyhledáme osoby, které mají zájem o stejné prožitky, nejlépe asi bude požádat o pomoc osudové síly. Možná index prožitků je a bude součástí seznamovacích inzerátů. Problém je v tom, že společnost prožívání některých prožitků blokuje a trestá. Pak nezbývá, než je realizovat jen v soukromí nebo v ilegalitě, jako okutní a hermetické kulty.
  Krok čtvrtý: žít svým životním stylem a najít pro takový životní styl zdroje a možnosti. Čím větší skupina osob, tím větší naděje, že se podaří možnosti získat nebo vytvořit. Vlastní životní styl prověřit a doporučit vhodným způsobem veřejnosti. Lze publikovat v časopisech, na Internetu nebo anonymním CD nebo DVD.
  Za páté: některý způsob života může být pokládán za skutečně alternativní a to poznáme podle toho, že se společnost bude snažit ho zlikvidovat. Pokud je hrozba sankce a likvidace reálná, pak lze jen o alternativě přinést anonymní nebo umělecké svědectví. 
Bod šestý, poslední: jakmile se nějaký způsob životního stylu prosadí jako běžný nebo obvyklý, bude společností přijat a mocní jej budou akceptovat. Celý plán je tedy založen na prosazení alternativy, ale jsem si vědom, že současná totalitní společnost každou formu alternativy důsledně likviduje ihned, jakmile se o ní dozví. To není problém vzhledem k důsledné kontrole veškeré elektronické komunikace.
Podmínkou tedy je prosadit možnost existenční alternativy, tedy kultovní, názorové a sociální, alternativy životního stylu. To lze nejlépe solidární podporou alternativ.

A cesta druhá: pro určitý životní styl musíme vytvořit podmínky a ty se vytvářejí sociální správou, například politickou činností. Cíle prosadíme mocí a abychom byli schopni možnosti udržet, musíme mít následovníky. Ty lze získat buď v rámci rodu nebo adopcí v sociální skupině. Opět jde o to získat souvěrce. Na úvod jsem napsal, že změnit svět je snadné, záleží však na tom, jaké překážky bude nutné překonat.