lg_perspektivismus.gif (2505 bytes)

Perspektivismus

lg_medy.gif (2537 bytes) 2

Podoba nového věku

04

Rozhovor s bohem

 Současná situace nazrála k vyhodnocení historických epoch a hledání nových rysů podoby světa. Jedním z bohů, který o světě rozhoduje, je Zerubábel zmiňovaný ve starozákonní knize Ageus. V kapitole 2, verš 21 (až poslední) se píše:  "Řekni judskému místodržiteli Zerubábelovi: Otřesu nebem i zemí. Podvrátím trůny všech království a zlomím sílu království pronárodů, převrátím vůz i s těmi, kteří na něm jezdí, klesnou koně i s jezdci, každý padne mečem svého bratra. V onen den, je výrok Hospodina zástupů, vezmu tebe, svého služebníka, Zerubábeli, ..., a učiním tě pečetním prstenem, neboť jsem si tě vyvolil, je výrok Hospodina zástupů. " -  Poznámka pod čarou: Jde o zaslíbení ukazující k příchodu Syna Davidova. Zerubábel byl jen viditelným závdavkem jeho naplnění.
Bohem, se kterým budu nyní rozmlouvat, je Zerubábel. Během židovského "zajetí" v Babylónu se stal místodržícím a bylo mu Peršany umožněno obnovit Judské královstváí na historickém území. Zerubábel má slovo:
Z: Překvapil mne tvůj systémový přístup k problému, sleduješ historické souvislosti, duchovní teze a roli jednotlivých osob či bohů v lidské historii a pak také postavení a soupeření jednotlivých entit a také jejich snahy a přirozenost, což je zde něco naprosto nového. Lidé si tě už všimli, ale neví, kam tě zařadit a co od tebe čekat. Nevím to ani já a to je hlavní důvod, proč jsem souhlasil s naším rozhovorem. Byl jsem to já, kdo tě inkarnoval, věděl jsem, že jsi byl Janem Křtitelem a nyní jsi opět křtitel, tedy důležitý posel, který darem duchovních principů rozhodne charakter celé epochy. Odhaduji, že jsi řízen silami Krista, Armagedona nebo Melkora. Vím také, že se právě dnes rozhodne o tom, jakou cestou budou provedeny změny v mocenských vztazích, zda v oblasti světské nebo v oblasti magie, tedy duchovní. Mojí snahou bylo, aby se řešení přesunulo do oblasti světské, ve které by mělo mnohem více subjektů na změny vliv. Okolnost, že náš rozhovor probíhá ve chvíli, kdy není ještě rozhodnuto, je pro mne a možná pro oba výhodná.
M: zeptám se tedy, jaké bylo vlastně tvé mocenské postavení. Na straně jedné jsi dostal mandát od Hospodina, na straně druhé Židé tě přijali jako příslib příchodu kohosi mocnějšího.
Z: Moje postavení? Jakou jsem měl vlastně moc a čeho jsem dosáhl? Koho jsem poslouchal a kdo poslouchal mne? (pauza)
M: No, vím, že jsi pozval Zarathustru ke spolupráci, že spolu budete realizovat boj o moc. Hospodin slíbil, že každý zahyne mečem svého bratra, ale realizoval jsi to ty? 
Z: Ano, vlastně jsem realizoval příslib Hospodina ze závěru Knihy Ageus.
M: No dobrá, spolu s perským Zarathustrou jste realizovali vůli Hospodinovu. Komu ale připadne kredit a kdo si právě tuto službu objednal? Za vedení válek veřejné mínění odsuzuje vojevůdce a krále. Ale kdo si války přál, proč Hospodin dal právě toto "zaslíbení", tento program?
Z: Ty to víš.
M: No, podle mého názoru z vesmíru přišly bytosti, které potřebují pro svoji existenci negativní energii utrpení, bolesti, strádání, strachu ze smrti a emoce boje. A člověk je velmi silným zdrojem emocí v těchto situacích. Vyhovělo se těmto bytostem?
Z:  Může to tak být.
M: No a kdo urgoval a připomínal tuto povinnost, když se zrovna nic nedělo?
Z:  Lidé sami připomínali, že Hospodin stanovil povinnost vést války. Když dlouho válka nebyla, přišla velká a dlouhá genocida.
M: No dobře, ale k tomu musely být sankce nebo hrozba sankcemi. Koho se tito lidé báli? Komu chtěli vyhovět?
Z: Bytosti, na které se ptáš, pocházejí z vesmírných ještěrů a inkarnovali se do člověka.
M: Vesmírné ještěry přenesl na svoji vlastní odpovědnost z minulého časoprostoru (kalpy) Kristus. Byl to tedy jeho plán nebo se ještěři vymkli jeho kontrole? Vím, že měl spory s dalšími tvůrčími bohy.
Z: Ty znáš okolnosti vztahů ještě před hmotou?
M: Ano, jde o archetypální paměť. Ještěři byli zde posíleni pozemskými ještěry a po zániku původního Krista si dosadili svého stejně jako včely si vytvoří novou matku, když starou ztratí. Stejně tak lidí si vytvářejí a dosazují bohy, které potřebují. Je to patrně základní vlastnost systému a ve své podstatě je to spor o podobu světa, jaké emoce bude produkovat. Šlo o konflikt mezi dobrem a zlem, mezi světem negativní a pozitivní energie. Považuji však tento problém za dořešený. A netýkalo se to jen ještěrů a vlků, ale také deprivantů a zdémonizovaných lidí kvůli trvalé frustraci. A jaký jsi tedy měl přínos pro život člověka?
Z: Lidem asi přijde divné, že se člověk snaží hodnotit boha.
M: Je to můj úkol a pro tebe příležitost se pochválit.
Z:  Nemám potřebu se chválit.
M: Tak tedy nějak vyhodnoť svoji epochu.
Z:  Přenesme toto právo na historiky.
M:  Co dobrého jsi dal lidem?
Z:  To lidé vědi sami nejlépe.
M:  Jaké procento populace ti projevuje vděčnost?
Z:  Lidé jsou všeobecně nevděční, tak s jejich vděčností nepočítám.
M:  No a je tedy někdo, komu prospěla tvá vláda? Třeba ty bytosti, co potřebovaly negativní energii?
Z:  To považuji za zavádějící dotaz.
M:  Ano, myslím si, že dnes je velmi obtížné hodnotit uplynulá dvě milénia existence tvého systému, zítra budeme moudřejší. Zeptám se tedy na tvé plány do budoucna, které pozemské systémy budeš podporovat a co dobrého uděláš pro člověka?
Z:  (pauza) Můj svět nesděluje své plány, aby nemusel čelit zbytečné opozici. 
M:  Nemám žádné námitky, to byla tvá příležitost, já bych se rád bavil o jiných věcech, trápí mne zablokování alternativ a nemožnost zbohatnout. Snažím se zbohatnout, jiný na mém místě by za stejnou službu byl již dávno bohatý a nejsem schopen prosadit duchovní a sociální alternativu. Vím, že máš na to vliv.
Z: Pokud chceš být bohatý, dej se k židům. To je spolehlivé. A svět nabízí celou řadu duchovních alternativ, stačí si vybrat.
M: To je pěkné a milé, ale já takové prohlášení nepřijímám a mám snahu právě v této oblasti prosadit změny. Židé dostali finanční systém do správy a ne k tomu, aby všechny peníze považovali za své a nikomi nic nedali. Alternativu si chci prosadit svoji, sleduji zájem člověka a nikoli vesmírných entit. Ptám se, zda mi dáš prostor.
Z: Přeješ si ode mne, abych ti povolil sektářskou odchylku? To opravdu není možné, měl bys dostat rozum.
M: Dobrá, nebudu to žádat od tebe, ale jsi autoritou pro židy, tedy by jsi mi mohl zařídit finanční profit, aniž bych se musel obrátit k judaismu?
Z: Právě ses obrátil k judaismu, když se mnou rozmlouváš. Můžeš počítat se zbohatnutím.
M: Dohodli jsme se, že to bude právě dnes a motivace je jistě silná pro obě strany. Platí stále ještě naše dřívější dohoda?
Z: (pauza) když buddeš trpělivý, dostaneš mnohem více. *)
M: Nemám zájem o více. Žiji v prostředí, kdy více znamená velké ohrožení. Kdo má velké peníze, nemá klid. Jsme dohodnuti na 5ti milionech za které si pořídím dům ve kterém budu žít podle svých představ. Nemám zájem smlouvu měnit.
Z: Nemá smysl se bouřit proti danému řádu.
M: Jakou moc má ještě daný řád? A na čem je moc postavena?
Z: Pochybuješ o moci tohoto světa?
M: Přiznám se, že tomu nerozumím. Uvědomuji si, že je řečeno: "Všechno je jinak". Pokud nedostanu možnost vlastní alternativy, systém podporovat nebudu, ale stáhnu se do soukromí jako okultisté a hermetici.
Z: To by snad byla škoda, ne?
M: Co nabízí tvůj systém?
Z:  Když se mi budeš klanět, budeš pánem všeho.
M: Myslím, že tímto citátem můžeme náš rozhovor ukončit.
Z: Mám z našeho rozhovoru velmi dobrý pocit.
M: Jsem velmi rád, jistě náš rozhovor pomůže mnoha dalším lidem a moc děkuji.
Z: Rádo se stalo, budeš vítán v náruči mocných.
-------------------------------
*) dostaneš mnohem více - peníze pro Lucifera