lg_perspektivismus.gif (2505 bytes)

Perspektivismus

lg_medy.gif (2537 bytes) 1

Všeobecná systémová krize

06

Gordický uzel moci

  Legenda o gordickém uzlu vypráví, že jde o uzel, který lze jen obtížně rozplést, kdo ho rozplete, rozváže, stane se nejmocnějším na celém světě. Alexandr Veliký ho získal a když nenašel způsob jak ho rozplést, rozsekl ho mečem.
Jde o symbol propletenosti moci, kdo pochopí, jak je moc propletena, stane se pánem všeho. Tak to ovšem být nemůže, protože jde o uzel stočený bez konce a začátku podobně jako turban. V turbanu po chvíli hledání můžeme najít začátek a konec, ale u moci a symbolu moci vůbec není jisté, zda případný začátek nebo konec představuje vrchol nebo konec moci. Může to být i naopak. A jaká je realita?
Na té naší úrovni je skutečný nepřehled, lze jen počítat s tím, že kdokoli se chce prosadit, tak bez ohledu na prospěšnost záměru se najde hned několik vlivných, kteří jeho záměr zcela zablokují.
Dříve byla možnost utajení, kdo nebyl na očích, o kom se nevědělo, mohl si užívat svobody a žít podle svých představ ve svém malém království. Počítače a dnešní doba tuto možnost eliminovala, důsledná kontrola komunikace reálné, elektronické i mentální neumožňuje jakoukoli okultní alternativu.
Na úrovní vyšší bychom snad našli politiky a podnikatele. Politici mají velkou moc, ale na svých postech jsou jen chvíli, jedno nebo dvě volební období a pak příjdou noví zchudlí, kteří si potřebují vylepšit své sociální postavení. Když jednají podle dispozic svých poradců, mohou si něco málo dovolit. Pokud ne, neprojde jim vůbec nic. Úkolem politiků je prosazovat zájmy vrcholné lobby, nyní především proti zájmům podnikatelů střední vrstvy.
Když situaci hodně zjednoduším, pak už zbývá se zmínit pouze o té nejvyšší mocenské a ekonomické globalizační vrstvě. Ta rozhoduje osudy celého světa a není vůbec závislá na politickém dění. Svoji moc si zajišťuje rodovou inkarnací. Zde je však jejich slabina. Kdokoli z prostých lidí, včetně těch, kteří jsou odkázáni na popelnice supermarketů, může rušivě do jejich inkarnační politiky zasáhnout a jejich rody zlikvidovat. A nemusí je ani znát jménem. Nemusí vědět, že je nějaký Bildberg. Tím se gordický propletenec moci uzavírá ve velmi zjednodušeném výkladu.
Jisté však je, že se vezeme všichni na jednom kolotoči a jsme na tom ve své podstatě všichni stejně. Až si to uvědomíme, otevře se prostor pro konsens, dohodu.
Schopnost zabít ducha je zmíněna v Bibli Mat 10,28 a Luk 12,4. Tito lidé získali zvláštní schopnost a pokud zemřou předčasně z cizí vůle, stávají se mučedníky a místo nich tuto schopnost získá deset dalších. Nejsou aktivní jen pokud nemají důvod nebo ztratí motivaci.
Také onen propletenec moci byl vytvořen. Vytvořily ho (vesmírné) síly se záměrem eliminovat lidský tvůrčí potenciál, snad z obavy, snad z touhy zde vládnout, snad z neschopnosti jiného než parazitního stylu života. Věřím tomu, že tento vliv již do našeho života nezasahuje.