lg_blog.gif (11652 bytes)

Základní spirituální znalosti

praktické rady

Některé naše prožitky jsou pod vlivem duchovních sil a energií, to se projeví napšíklad tím, že nejsme schopni s tím nic dělat, v realitě to nemá řešení. Uvedu zde několik příkladů a je možné, že se v tom mnozí poznají.

1. manipulace ve vztahu. Obvykle ženy mají snahu stávající vztah udržet pomocí čarování. Jejich rituály jsou zpravidla účinné a partner je pod vlivem manipulace, není schopen prosadit své přání, jedná podle přání partnerky. Časem si však manipulaci uvědomí a jeho snaha vztah ukončit se tím posiluje, až vztah nakonec končí za velmi emotivních okolností. Magii ve vztahu lze užít pouze na začátku, ale později je nutné vztah řešit jako spolupráci bez použití manipulační praxe.

2. nejsme schopni komunikovat, vztahy se rozpadají, to je vysvětleno již v úvodním článku, pokud cokoli naše duchovní cesta není schopna splnit nebo nám naopak vnucuje nevhodné prožitky, můžeme se obrátit k jiné entitě. O naší duchovní orientaci nakonec rozhodne životní styl, který je vyšší motivací. Každá víra je pouze nástrojem k dosažení vlastních cílů uvnitř souvěrců vlastní skupiny. 

3. V této době posilují duchovní cesty a my jsme lákáni a verbováni na novou duchovní cestu, zejména lidé duchovně nerozhodnutí, hledající. Mohu poradit takový argument: je dobré se seznámit s kulty a hledat a přijímat vše, co mají dobré. Od všech bez rozdílu, co dobrého dávají člověku. Pak si můžeme vytvořit vlastní synkretickou duchovní cestu. Když už jsme tedy lákáni do nějaké duchovní skupiny, zeptáme se na vše, co děláme rádi a co považujeme za důležité. Jaký vztah máte k majetku? Zda mohu rozmlouvat se svými průvodci? Co mohu a co nesmím jíst a pít? Mohou ženy nosit minisukně? Můžete prožívat rozkoše? Můžeme v přírodě chodit nazí? Co dobrého děláte pro člověka? Mohu kdykoli bez trestu odejít? Mohu přijímat názory z jiných duchovních skupin? Respektuje skupina i některé cizí bohy? Jaké rituály se provádějí? Jaký máte vztah k sexu? Jaké plány má váš bůh, guru?
Co mne čeká po smrti? Jde o vztah ve spolupráci, co skupina nabízí a co žádá.    

4. Pokud komunikujeme s duchovní bytostí, pravidla vztahu jsou stejná mezi lidmi i mezi duchovními bytostmi vzájemně. Můžeme řešit, co nabízí a co žádá, ale obvykle jde o podíl na životě a vzájemnou výměnu energie a informací. Budeme se snažit dobrým bytostem posílat lásku a nebudeme je od sebe vyhánět, zejména ne, pokud je nám jejich blízkost z nějakého důvodu příjemná.

5. Zvláštní skupinou jsou zde lidé-mučedníci. Jde o lidi, kteří asi přišli z hvězd a mají zde stálé problémy, nic se jim nedaří, někdo je pronásleduje a nemohou svoji situaci ani zlepšit, ani napravit ani se obtěžujícícho vlivu zbavit. Jde o původní plán zajištění mučedníků pro duchovní argument, že pozemskou přirozenost je nutné změnit. Prokázalo se však, že jde o účelovou manipulaci a jejich statut mučedníků nebude uznán. Z tohoto důvodu mohou postižení lidé svůj úděl mučedníka odmítnout. Kdokoli může žádat zlepšení nedobrého údělu.

6. Pro informaci a orientaci uvedu duchovní dimenze. Je jich 16 ve vzájemné kombinaci 4 prvků: osoba, skupina, planeta a vesmír a v každé této skupině je jediný dárce osudu a systému, osudoví plánovači, osudové síly a realizátoři spotřebitelé. V první dimenzi je jediný bůh, který určuje osud vesmíru. V dimenzi 16. jsme my všichni lidé, kteří přijímáme výsledky stvoření. Kdokoli však může trvale nebo epizodně přijmout funkci na dimenzi vyšší. Pokud bychom však do duchovní dimenze přijali ještě další subjekty a živly, lze přijmout vše živé i neživé, pak je v rámci jiného systému počet dimenzí jiný.

7. Duchovní symboly, rituály a talismany. Každá duchovní skupina se musí odlišovat od jiných, jde o její identitu a na identitu je vázaný kredit. Nelze změnit vlastní identitu a přijmout identitu cizí entity a to ani na přechodnou dobu. Identita duchovního směru je vyjádřena symbolem, který má grafický nebo akustický tvar. Také rituály jsou rozdílné a provokují určitý druh emocí jako forem životní energie. Podoba člověka je jeho vlastním symbolem a znakem identity. Na základě toho se pak vytvářejí kultovní skupiny se společným programem, životním stylem a prožitky, mohou zahrnovat a názorově spojovat několik rodů. Duchovní a názorový směr je také vyjádřen vlastním hudebním stylem.

8. Osobní a duchovní růst. Veškeré duchovní skupiny mají zájem na svém rozvoji a posilování. To se děje mnohým způsobem, horší je přijímání a převýchova jinověrců, lepším je výchova vlastních souvěrců a zajištění jejich osobního a duchovního růstu. O doplnění sil je zájem ve všech dimenzích, také síly stvoření mají zájem o doplnění vlastních sil z řad pozemského člověka.

Tyto informace jsou zcela dostačující pro duchovní orientaci, jsou společné pro všechny duchovní cesty i osoby hledající, další informace pak každý získá ve vlastní duchovní skupině.