lg_blog.gif (11652 bytes)

Nový svět, vývoj

menu

Co nás může čekat

Ve světě v poslední době dochází k sociálním bouřím. Mohou být předzvěstí pánu systému, ale také mohou vést k chaosu. Na počátku občanské neposlušnosti a rebelie stojí buď sjednocení názoru nebo zaplacení aktivistů. Sjednocení názoru je problematické s ohledem na působení sdělovacích prostředků, tomu musí předcházet jejich ignorace. Současný chaos je spíše výsledkem zaplacení aktivistů. To pak ukazuje na přenesení krizového stavu do dalších oblastí, v tomto případě mají vliv na nepokoje američtí sponzoři. Jde jen o tezi, důkazy samozřejmě nemám. Vzhledem k tomu, že jde o tezi, nebudu na tom stavět celou úvahu, jen připustím, že výsledkem může být chaos, v lepším případě uvolnění životních možností ve prospěch obyčejných lidí, především prosazení duchovní alternativy nebo zlepšení sociálních podmínek. Za snahou narušit cizí správní systému však musíme vidět vlastní mocenskou a správní krizi. Ta je evidentní a dlouhodobá, týká se všech mocenských i duchovních úrovní (levelů) a tato situace vnáší neklid a beznaděj do oblasti moci a současně otevírá prostor pro alternativní sily, nyní nazývané sekty a mafie. Tyto skupiny sebe tak zcela určitě nenazývají. Situaci může zklidnit pouze přijetí vize nápravy a její realizace.   
Kosmetické úpravy a sociální ústupky může provést každá současná moc, ale změny systémové přináší jen nová mocenská generace. Celý proces nápravy je podrobně připraven vyšší mocí a je rozdělen do etap po celé 21. století, tedy na čtyři generace.
Ohroženi jsou všichni, kdo mají velký majetek a kdo se dopouštějí násilí, zejména ti, kdo přikazují války a revoluce. Těm, kdo mají velký majetek, mohu poradit, aby se sami ujali správy určitého území jako dříve šlechta a zajistili na svém území prosperitu a spokojenost pro všechny jednotlivce, rody i subjekty. Těm, kdo přikazují a vedou násilí bych mohl poradit, aby se inspirovali studenou válkou. Tato válka probíhala asi v šestnácti oblastech, nejdůležitější asi byla oblast technologií a ekonomiky. Nakonec ji ukončila Černobylská havárie.
Pro vývoj však bude rozhodující celkový strategický nadhled, ti, kdo budou rozhodovat, vyhodnotí své možnosti, ty které zanikly i ty, co zůstaly a které se nově vytvořily. Určitě se vezme v úvahu výkon ekonomiky, nové technologie, nové možnosti komunikace včetně její kontroly, zohlední se oslabení vlivu vesmírných sil a poslílení vlivu lidského potenciálu, pro lidi se otevře možnost rozvoje a prosazení vlastních schopností, umožní se prožívání příjemných emocí nejen za peníze a přehodnotí se role a možnosti školství. Ve všech oblastech se vytvoří podmínky pro alternativu a tím i pro možnosti a konkurenci. Správní moc bude diverzifikovaná a diferencovaná s maximální možnou mírou samosprávy a autonomie. Mohou se vytvářet zcela samostatné obce s vlastními zdroji.
Říká se, osudem jme buď vedeni nebo vláčeni. To platí i pro změny po celém světě po celou dobu 21. století. Cílem změn je vytvoření životního prostoru pro každý rod a subjekt, uvolnění možností pro osobní a duchovní růst. Celý proces řídí bohové, tedy tvůrčí síly, jejichž cílem je připravit člověka ke spolupráci, pro nové tvůrčí role a doplnění božských sil.
Trvalou snahou i v době pozdější bude udržovat funkční správní a sociální systém, ve kterém by nedocházelo k frustraci a k následnému násilí. Jistě toho budeme muset dořešit mnohem více.