lg_blog.gif (11652 bytes)

Smysl a význam stvoření

lg_menu.gif (1813 bytes)

  Naše planeta byla stvořena bohy v roli boha Stvořitele. Jistě má pravdu i pan Darwin, protože jeho pohled lze vnímat jako jeden ze správných názorů. Ve snaze záležitost zjednodušit, ponechám stranou, kdo všechno plnil roli Stvořitele, kdo vedl tvůrčí lidi a kdo všechno se podílel na situaci zde na planetě právě nyní. Budu se ptát na jedno: jaký je cíl a smysl stvoření a ve prospěch koho a čeho vše kolem nás bylo stvořeno. Také samozřejmě, jakou roli zde hraje člověk a co od něj Stvořitel očekává, jakou mu přisoudil roli.
Určitě se musíme ptát, zda stvoření má za cíl prosperitu určité skupiny a živoření skupiny jiné. Také se můžeme ptát, zda má někdo právo stvoření a cokoli dobrého ničit a pokud ne, jaký ho za to stihne trest. Můžeme se také ptát, zda správa planety je ve správných rukou, zda správci planety jednají v souladu s plány Stvořitele.
Já osobně jsem přesvědčený o tom, že právě člověk má být správcem planety a má jednat podle své životní role, ke které dostal schopnosti a dispozice, že planeta má sloužit všem stejně, nikdo zde nemá žít parazitním způsobem a že nikdo nemá právo likvidovat jakoukoli alternativu a už vůbec ne účelově, aby posílil své vlastní pozice. 
Člověk se má vzdělávat a duchovně růst, v posledních třech miléniích byla tato možnost zcela zablokována, opět účelově s cílem vytvořit si zde duchovní monopol a tím i monopol moci.
Možná vše, co jsme prožili, byla jen škola života, jakési očkování, které má dát schopnost likvidovat ihned vše, co by mohlo být zdrojem problémů a utrpení kterékoli entity nebo skupiny osob. Už nyní máme možnost zlikvidovat vše, co zotročilo člověka a lidem ukázat životní aletrnativu, bez ní nemají možnost volby.