lg_blog.gif (11652 bytes)

Prožívání jako smysl života

lg_menu.gif (1813 bytes)

  Co je cílem života a životního stylu? Snažil jsem se k tomu dostat otázkou "co z toho máš, že.." Co z toho máš, že se vyspíš? Odpočinu si. Co z toho máš, že cestuješ? Poznávám nové kraje a měním místo. Co z toho máš, že posloucháš hudbu? Líbí se mi. Na to dokážeme odpovědět. Ale když se zeptám: co z toho máš, že se raduješ? Dobrý pocit. Co z toho máš, že máš dobrý pocit? Uspokojení. Co z toho uspokojení máš? Pohoda. Co máš z toho, že jsi v pohodě? Jsem v pohodě, líbí se mi to. Zde už odpovídáme stále stejně, líbí se mi to. Uspokojení libida a příjemné pocity jako cíl našeho snažení? Asi ano.
Pak ovšem můžeme sledovat emoce, naše prožívání, které prožíváme rádi a které prožíváme s nevolí a ty jsou pak zdrojem naší snahy, motivace, situaci změnit. V prožívání se spojuje naše podstata tělesná i duchovní. Prožívat emoce může člověk i bytost duchovní a pro duchovní bytost je to forma života, životní energie. A protože každá duchovní bytost nejlépe využije jinou duchovní energii, vede nás duchovní svět k určitému způsobu života, ve kterém prožíváme jen ty emoce, které jsou právě jemu nejpříjemnější. 
Mezi nejsilnější emoce patří sexuální extáze, strach a utrpení.  Jak jsem poznal elitu, nechává si vše nejlepší pro sebe a nám, obyčejným lidem, nechává to, oč nestojí, strach a utrpení. K tomu také likviduje všechny projevy společné sexuality, odsoudila nás k chudobě a zablokovala duchovní růst. Nyní už víme proč, je to kvůli prožívání. Sama elita chce prožívat rozkoše, mít všeho dostatek a poddaným svěřila prožívání negativních emocí. A aby si to pojistila, zakázala jakoukoli alternativu, krutě likvidovala reformátory a těm, komu se to nelíbilo, dala drobečky ze svého stolu s podmínkou, že se budou podílet na udržení systému jako vojáci, policisté, právníci nebo politici.
To ale lze změnit, protože možností je dost pro všechny a využili jsme možnosti zlikvidovat duchovní bytosti a energie, které ke své existenci potřebují naše negativní emoce a nutili nás je prožívat. Myslím si, že nám nikdo nebrání v prožívání pohody a nikdo nikoho nenutí k násilí a mučení druhých. Pokud by se něco takového opět objevilo, zlikvidujeme. Není problém.