lg_blog.gif (11652 bytes)

Nový věk

lg_menu.gif (1813 bytes)

  Naše historie má logickou kauzální souvislost již od doby Atlantidy a vlastně od stvoření člověka a jeho přijetí poznání a vlastně ještě z doby před hmotou. My prožíváme období, ve kterém se řeší tvůrčí spory vzniklé ještě v době před hmotou.
  V době před hmotou nebylo jasné, zda se má tvořit na základě negativní energie, donucení a mocenské hierarchie nebo na základě pozitivní energie, dělené moci a spolupráce. Veškerá zkušenost pozemská i vesmírná ukazuje, že oba tvůrčí přístupy mají své místo v celém tvůrčím procesu. Přístup totalitní, jehož představitelem by mohl být Karel IV., přináší oběti a vytváří trvalé hodnoty. Pro realizaci musí přijít do společnosti cizinec, který nemá s lidmi slitování. Do Francie Korzičan, do Ruska Gruzínec, do Německa Rakušan. Jde o realizaci jediné cesty a alternativy se nepřipouší.
  Druhý model, pozitivní energie, dělená moc a spolupráce vytváří příjemné klima, pohodu, ale nepřinutí lidi k oběti a velkým tvůrčím aktům. Druhý model je vhodný tam, kde je vše důležité hotovo a jde o mírnou správu a udržování již vytvořeného.
  Z období stvoření a prohlédnutí člověka lidstvo řeší spor mezi starými a novými bohy. Lidé si přejí, aby sociální a správní systém sloužil člověku, cizí síly si zase přejí, aby člověk sloužil systému jimi zavedenému. V dnešní době je tato okolnost aktuální, protože na základě kosmické zásady, že dvě milénia stačí na dosažení civilizační dospělosti. Lidstvo je dospělé, schopno se samo o sebe postarat a podporu vesmírných sil nepotřebuje. To se samozřejmě vesmířanům nelíbí, i když si letopočty posunuly podle svého, doba se naplnila a i když zde včas zničily mnohé civilizace, tuto naši zatím nezničily.
  Je zde dilema, pokud bude tato společnost zničena, nová již nemůže vzniknout s ohledem na horší dostupnost surovin a  neobnovitelných zdrojů. Pokud se vesmířané mezi nás zamíchají a my nic nepoznáme, není co by se dalo řešit. Mnozí vesmířané, zvyklí na parazitní životní styl, nakradli si bojem co potřebovali, ale ztratili schopnost sami o sebe se postarat a vytrvářejí správní totalitní systémy, ve kterých plní řídící roli. Problém je v tom, že takových entit je více a všechny tento svět neuživí. Tyto skupiny samozřejmě likvidují snahy po zavedení anarchálního správního systému, protože by v něm neobstály. Jejich taktika je prostá: na lidstvo se valí katastrofy a pouze ti, kdo se k jejich skupině přidají a budou ji podporovat, katastrofy přežijí.
  Lidstvo je na vrcholu civilizace z důvodu vyčerpání snadno přístupných surovin a nyní může civilizace využívat svých rezerv. V každém případě nastal čas pro zavedení tvůrčího zvolnění a pohody, tomu však brání snahy společenských vrstev zvyklých na blahobyt z období ekonomického růstu. Tyto mají trvalou snahu udržet římský systém poddanství. Problém nelze vyřešit a změny provést během jediné generace, změny nelze provést ani vlastními silami. Vnější zásah provede změnu tvůrčího systému na systém klidový správní během 21. století.
  Bytosti se zájmem o lidskou inkarnaci dostanou duchovní schopnosti (talent) pro osobní profesní úspěch a mnohé bytosti zaniknou zcela. Totalitní období charakterizované Římskou říší mnoha národů, končí a bude vyhodnoceno, v příštích čtyřech miléniích bude civilizace dožívat a fungovat za základě pozitivních energií a hodnot. Kdyby se záměr nezdařil a civilizace dál plodila násilí a utrpení, pak bude ukončena dříve a život lidí se vrátí ke stylu v období renesance.