lg_historie.jpg (11652 bytes)

Nové duchovní směry

lg_menu.gif (1813 bytes)

 

 

  Naše historie má logickou kauzální souvislost již od doby Atlantidy a vlastně od stvoření člověka a jeho přijetí poznání a vlastně ještě z doby před hmotou. Celá historie všech inteligentních tvůrčích bytostí má svoji kauzalitu, jde o schopnosti, možnosti, znalosti, vztahy a organizaci skupin, z toho všeho pak o prosperitu a využití možností. Ke změně dochází náhle, ale podmínky pro změnu nazrávají velmi zvolna. Změny, které nyní prožíváme, byly cíleně připraveny a tak nastal souběh mnoha krizí, který má změnit mocenské vztahy v celém světě. Mocní ovládli výrobu a přerozdělování výskledků lidské práce, sdělovací prostředky a ideologie, sankční nástroje, kredit, inkarnace, kariérní růst a mnohé další mocenské nástroje. Kde je však slabina systému, který může nastartovat změny?
  Především elita přetížila systém svými požadavky, systém nestíhá a v elitě propukly spory. To je základem současných potíží. Mocenské nástroje přestávají fungovat a liberální systém nadřadil moc peněz všem funcím stabilizujícím společnost.
  Oblastí, kterou se však asi nikdy nepodaří zcela ovládnout a proniknout, je oblast duchovna a myšlenky. Bytost je existenční formou myšenky a má své potřeby, ale myšlenka samotná je zcela bezmezná a ve svém důsledku rozhodne o změnách a dalším vývoji. Lidstvo by si tuto svoji bezmoc mělo uvědomit a opustit konfrontační praxi.
  Hned za myšlenkou pak stojí svět duchovních bytostí, které mohou mít pocit naprosté svobody a neomezených možností, pokud mezi sebou nebojují. Ideologie jsou světem myšlenkových konstrukcí, kulty a náboženství světem duchovních bytostí a jejich vlivu na člověka. Duchovní svět, lidská spiritualita se právě nyní řeší a napravuje se chybná volba z období před třemi milénii.
  Aby to nebylo tak snadné, tak je zde ještě vliv vesmírných mocností, které si přejí mít planetu jen pro sebe. Nově příchozí se dostávají do sporu s dříve příchozími vesmířany, kteří se zde již zabydleli a zavedli zde svůj řád. Jde také o schopnosti a dispozice pro pozemské formy existence. Vznikají nové duchovní směry a abychom se v nich vyznali, můžeme se ptát: Jakou cestou jde lidstvo? Je člověk dobrý nebo špatný? Jaké postavení zde bude mít pozemský člověk po provedení změn? V čem se liší pozemské a vesmírné? Co dobrého už lidem kult dal a co lidstvu ještě dá?
  A někde v této oblasti se rozhoduje o příštím osudu pozemského lidstva. Vesmířané chystají další invazi a když budeme mít štěstí, tak se tomu budeme schopni ubránit. Vedle tohoto rizika je naše systémová krize mnohem méně důležitá.