lg_blog.gif (11652 bytes)

Moje cesta, tvoje cesta

menu

Opět souvěrci a jinověrci

Člověk se učí celý život a stejně mu to není často nic platné. Vím, že jsou lidé různí a že si mám dávat pozor na sebeprojekci, tedy vidět lidi takové, jako jsem já, a stejně pak prožiji epizodu, která moji životní zkušenost a moudrost zcela popírá. 
Tak jsem potkal krásného anděla, pozval jsem ji do svého pokojíčku, byla velmi milá a vstřícná. Mluvila tenkým hláskem a za vše se omlouvala a prosila, zda si může něco dovolit. Vyprávěla mi o svém těžkém životě, jak jí i její vlastní rodina ubližuje. Přislíbil jsem jí pomoc a vyprávěl jsem jí o svém životě. Jak jsem spokojený, že rozvíjím a prosazuji své schopnosti a že mám rád příjemné prožitky, dobré jídlo, nahotu, erotiku, přírodu, tvůrčí práci, rád pomáhám lidem. Nabídl jsem jí, že jí udělám internetové stránky kde bude prodávat své mandaly, že vše nač myslí, může napsat na Internet a nabídnout lidem. Nabídl jsem jí i duchovní jméno s příslibem věčného života. Vysvětlila mi, že vše se řídí hvězdami, že musím hladovět a brát si energii ze svých zásob na tlustém břichu, nic z toho, co jsem jí nabídl se jí moc nehodilo. Zlobila se na mne, že si dám navečer řízek, přece mi vysvětlila, že se po setmění nejí a že jsem jako vlk, který žere maso.
Máme každý svůj svět. To jsme poznali hned a ujistil jsem jí, že jí do jejího světa nebudu vstupovat, ale že si nenechám vstupovat do svého. Nejsem si jist, že ji to potěšilo. Ráda by, kdybychom se shodli a žili podle stejných hodnot. Tím jsme si přiblížili k velkému problému, který řeší mnozí z nás. Sešli jsme se zde z různých končin nejen světa, ale i vesmíru a každý žijeme podle jiných zásad, podle jiného programu. Oč tedy usilovat? Když hledám analogii u PC, tak vidím, že i zde máme dva systémy a jde o to, aby zpracovaná data se dala přenášet. Abychom se zkrátka uměli dohodnout a mohli si předávat výsledky své práce. Pak jde hlavně o to, zda můžeme žít ve společném soukromí, to asi ne, kosmický zákon říká, stejné přitahuje stejné. Do svého soukromí můžeme pozvat jen osoby se stejnou duchovní cestou, se společnými duchovními průvodci, tedy souvěrce.
Každé setkání má však určitý význam a určitou roli. To, o kterém zde píši, považuji za důležité a tak nezbývá, než najít možnosti dobrého spolužití s andělem, aby pro oba byl vztah přínosem.