lg_blog.gif (11652 bytes)

-Z-   -1-   -2-   -3-  -4-

Historie Stvoření

    Historie celého Stvoření je od samého počátku historií kauzální konfrontace. Vývoj je logický a pochopitelný, ovšem konfliktní po celou svoji dobu kvůli tvůrčím představám a zájmům entit a osobností, které se na Stvoření podílely. Vyloučit snad lze pouze zlou vůli, pokud se ta objevila, byl spuštěn proces očisty.
  Pokud píši, že jsem něco udělal já, pak jde o aktivitu a paměť archetypální, tedy aktivitu bytostí nižších tvůrců, spíše pomocníků, jejich jména obvykle začínají písmenem M, tedy Melkor, Mameluk, Melek, Menej, Mefisto, Marduk no a Medy. Zde nepatří jména Mojžíš a Moloch. Archetypální paměť vytváří pocit věčného života s počátkem ještě před hmotou. Cílem a smyslem celé existence je rozšíření inteligentního života v jeho třech podobách (bytost, hmota, systém) do celého prostoru.
  Počátky paměti leží ještě v době před hmotou, v té době již existovaly inteligentní bytosti a hledaly se duchovní principy pro rozšíření možností ducha. Byly přijaty tvůrčí i konfrontační principy a většina z nich přetrvala až do dnešních dnů. Památkou na tuto epizodu Stvoření jsou kabalistické Sefíry, nyní již asi samoúčelné. Existence před hmotou byla ukončena na základě plné shody s tím, že se vytvoří hmotný svět jako ověřovací model pro duchovní principy a hmota bude jako "podložka" pro bytostní formy. Velké množství bytostí bylo spáleno na prahmotu a ta pak pomocí systémových zákonů změněna na hmotu se základní vlastní opracovatelnosti.
  Dalším úkolem bylo vytvořit pro bytosti hmotná těla a zde se již objevil konflikt zájmů. Tvůrce hmoty Absolutno neprojevil zájem a když Tvůrci Univerzum prověřili všechny možnosti hmoty, došli k přesvědčení, že úkol nelze splnit a sešli se všichni u Absolutna, aby mu tuto zkušenost sdělili a požádali ho, aby upravil vlastnosti hmoty. Došlo ke sporu a ten byl vyřešen výzvou, ať tedy Univerzum sdělí, o jakou změnu mají zájem. Požádali o změnu vlastností uhlíku a křemíku. Bylo jim vyhověno a vlastnosti byly upraveny tak, aby z obou prvků bylo možné sestavit dlouhé molekulární řetězce. Pak již bylo možné stvořit tělesnou bytost. Proces tvorby živé buňky byl tak zdlouhavý, že se příště od něj upustilo a živé buňky se po dohodě dopravily na novou planetu technickými prostředky.
  Ještě před hmotou bylo dohodnuto, že bytosti se rozdělí na tvůrce a hodnotitele, později ještě přibyli správci. Hodnotitelem byl Armagedon a ten zpočátku likvidoval všechny tvůrčí snahy, až vyprovokoval setkání Tvůrců Univerzum a ti přednesli stížnost, že Armagedon všechny jejich snahy likviduje. Argumentovali tím, že Armagedon je daleko a není schopen jejich dílo správně a odpovědně posoudit. Tehde se zvedl jeden z andělů Armagedona Melkor a nabídl se, že půjde s Univerzum a na místě zprostředkuje komunikaci. Tím byly argumenty uspokojeny, ale Univerzum nikoli. Melkora odvedli k pozemskému Univerzum, který jako jediný na setkání chyběl s tím, že mu ho přidělil Armagedon. Tato událost spadá na konec druhohor, Melkor přemluvil pozemského Univerzum, aby své dílo zrušil a začal znovu. Šlo o to, že v prvohorách se živočichové bez řádu požírali a tak nám z této doby zůstalo černé uhlí jako rostlinné zbytky. Ve druhohorách zvířata požírala byliny a všude se povalovaly zdechliny velkých zvířat, proto je ropa druhohorního původu. Kromě toho Univerzum neměl možnost zasahovat do genetického kódu a tak zvířata mutovala. To měly řešit třetihory a páření.
pokračování