lg_blog.gif (11652 bytes)

Emoce jako energie života

lg_menu.gif (1813 bytes)

nejvyšší motivace

  Pro pochopení celého světa, jeho historie a spolupráce mezi lidským a duchovním světem musíme ještě znát roli emocí a prožívání pro život a duchovní bytosti. Emoce jsou formou životní energie a proto je o ně takový zájem a proto jsou i uměle navozovány. Jsou i jiné formy životní energie přístupné člověku i duchovním bytostem. Je to energie živlů a tvarů. Energii lze čerpat z ohně a tak hned nyní zapaluji svíci. Proto velké civilizace stavěly pyramidy a obelisky. Při rituálech se vybuzuje určitý druh energie, nejčastěji mystické extáze. 
Potřeba získat energii se promítla i do lidské historie, protože v kosmu byl a je člověk nejsilnějším zdrojem energie. Situace se změnila nyní, kdy velká část bytostí zanikla a potřeba energie se snížila. Na straně druhé se člověk stal apatickým, přestal emoce prožívat, rezignoval. Aby duchové a bohové získali svoji energii, musel člověk mít silné zážitky a mezi ty nejsilnější patřilo utrpení ve válkách. Snad i proto nejlépe prosperovaly státy po velkých válkách, Švédsko, Německo a Japonsko. Na úpadku prožívání emocí se podepsal také atheismus a velké církve, které daly spiritualitě zcela jinou formu, roli a význam.
Člověk může prožívat až 1000 různých emocí a pocitů, ale známých a běžných je pouze část a každá skupina prožívá jiné a tím k sobě váže i jinou část duchovního světa. Role emocí je velmi důležitá a snad proto se při studiu psychologie prožívání spíše opomíjí. Získání energie z prožívání bylo nejvyšší motivací ze strany duchovního světa na celé historii všech planet, všeho živého v kosmu. Tato oblast si zaslouží velkou pozornost všech duchovních skupin, musíme hledat zdroje, prožívat emoce a tuto oblast mít pod kontrolou, abychom se dokázali zbavit utrpení a strachu. Prožívání emocí musí být součástí každého rituálu. Budeme se snažit prožívat lásku, radost, sexuální energii a pocity uspokojení. Také příjemné tělesné pocity se počítají.