lg_blog.gif (11652 bytes)

Nekončící boj a odpuštění

lg_menu.gif (1813 bytes)

ukončení konfliktů

Lidské dějiny mají logickou a kuzální kontinuitu a není podstatné, kdo vládl a kdy vedl válku. Rozhodující jsou vztahy, nové myšlenky a správní uspořádání. Každý subjekt, který si může své záležitosti sám řídit, je dobrý, mírumilovný a pohodový. Nikoho neohrožuje. Kdo však žije pod tlakem a hrozbou, stává se agresívní a snaží se násilím své postavení udržet.
Před čtyřmi milénii v oblasti Středomoří existovalo několik prosperujících států, ale po zásahu vesmírných entit se situace zhoršila, nastaly konflikty a boje. Pozemské entity na to reagovaly vytvořením vlastní duchovní a správní elity v oblasti Persie. Svoji roli zde sehrál mág Perseus. Peršané však podlehli vábení moci a napadli Mezopotámii kde zavedli krutovládu. Později se krutovláda přenesla do Persie, kde působí dosud. Peršané a jejich tvůrci vybrali a odvedli z této entity do paralelního prostoru nejlepší muže a ti se pak vraceli do světa jako avatáři a reformátoři. Naprostá většina z nich pak nedokončila své dílo kvůli násilné smrti. V období vzkříšení se vrátí do světa jako první.
Každý systém má obranné mechanismy, ty mohou mít mnoho podob. Od ukrytí a možnosti útěku, přes velké množství až po aktivní obranu, kdy mohou útočníka zničit. Pozemské entity byly k boji přinuceny aniž by znaly pravidla boje, mám na mysli proces jeho ukončení, na konci boje se musí vytvořit smír. Může to být systémová změna nebo ústupová cesta nebo odpoutání, ale vždy se musí odstranit příčiny konfliktu. To neumíme a neděláme, pokud konflikt není účelově řízen jednou autoritou. Pokud nejsou odstraněny příčiny konfliktu, tak se konflikt může kdykoli obnovit a vždy je silnější a větší. Nastává spirála násilí. Spirálou násilí pak ukončuje vyšší moc. Tak je tomu i nyní, kdy vyšší moc reaguje na pozemské násilí v oblasti magie masívní likvidací duchovního světa. Očekává se, že pozemské mocnosti upraví vzájemné vztahy a budou vzájemně respektovat územní dělení, tedy že mocensky budou působit pouze na své území. Jedinou funkční správní formou je dělená moc.