lg_home.gif (3905 bytes) lg_2024.gif (2700 bytes)

Pokračování

08.05.24
.
Dalším námětem na tlustou knihu je téma dobra a zla. Dalo by se to odbýt větou, že pro každého je dobro to jeho a zlo jsou ti cizí. Kdo však hledá dál, musí se zamyslet nad účelovostí. Benzín je dobrý pro auta, ale když unikne do vody, tak je to zlé. Oheň je dobrý sluha, ale zlý pán. Kdo má snahu se zdokonalit, také si udělá pořádek v dobru a zlu, v hodnotách. To pak profiluje jeho osobnost, orientaci a charakter. 
Volba hodnot, dobra a zla, profiluje také skupiny světské a duchovní. Přijmout některou skupinu a její hodnoty za vlastní také nemusí přinést prosperitu a pohodu. Také zde je přítomno dobro a zlo a to jako konkurence, soutěž a intriky jako forma zátěže a podnětů pro osobní rozvoj. Člověk je neposeda a když vše má, vymýšlí si problémy nebo tvůrčí aktivitu. Největší pozornost je věnována těm, o kterých si myslí, že napojeni nejsou. Každé napojení buď posiluje nebo omezuje svobodu, podle toho, v jakém souladu je program skupiny a jejího člena.
V knize "Okultní směry 80. let" popisují zrůdné praktiky sekt. Je tam však také napsáno, že nejhorším trestem pro člena komunity je jeho vyloučení. Stačí jediná myšlenka pro změnu názoru na celou problematiku. Charakter této doby je dán potřebou peněz velkých skupin. Nespoléhejme na stát, důvodů je více. Nad tím však stojí velké skupiny: Plejáďané, Asyřané, Annunaki, některé židovské kmeny, rytíři a jistě je jich více, všechny neznám. Změny však probíhají také na této úrovni. 
Vše dobré, co se kde objeví, nakonec slouží zlu. Mám na mysli vynálezy, které nám měly usnadnit život, ale také televize. Ta je plná násilí a špatných vzorů. Vše zlé je k něčemu dobré, tak to berme jako podnětné prostředí které nás učí přežít.
.