lg_home.gif (3905 bytes) lg_2024.gif (2700 bytes)

Pokračování

05.05.24
.
O životě člověka, rodiny a rodu rozhoduje napojení, čili známosti a kam kdo patří. Mám na mysli kasty, sociální vrstvy, mocenské skupiny, církve a kulty, První napojení zařídí rodina. Kdo to přijme, dál už nic neřeší a spolupracuje. Dnes však se mnohé skupiny rozpadají, nové vznikají a také lidé řeší své nové ukotvení. Starý svět zaniká a nový ještě nevznikl, chybí hodnoty i program na obou stranách.
Téma je velmi široké, opět na tlustou knihu. Zde se pokusím o nasměrování pro hledající. Já jsem také napojený, na osudové síly jako každý a Boha, který je dárcem života a zdraví, také přirozeného harmonického a funkčního řádu, to ale není, protože se tomu mocenský svět důsledně brání a všechny syny boží, které Bůh poslal, svět  důsledně likviduje nebo drží v izolaci, aby se o nich nikdo nedozvěděl a dobře ví proč.
Kdo je ukotvený, sdílí společné hodnoty a spolupráci, nic neřeší, pro všechny může být tento stav žádoucí, cílový i výchozí. Jak jej nazvat? Pro ideální stav, ve kterém najdeme sociální jistoty a smír, lidskou přirozenost, naději, perspektivu a svobodu, pojem nemáme. Používáme pojem "spása", ale jeho obsah je nejasný a tristní. Znamená, že na základě zdejšího utrpení odejdeme do nebe na Plejády. Na to se můžeme připravit již nyní vstupem do některého kláštera, bude to pak stejné. Pro stav ve kterém žijeme v pohodě, svobodě a zajištění, bychom mohli použít slovo harmonie.
Na základě čeho hledáme skupinu pro ukotvení? Mezi cizími jsme si vzájemně blázny a úchyly, naše názory budí kritiku a odmítání, práce se nedaří. Nemá cenu své okolí napravovat, přesvědčovat, každý člověk si utvářel své hodnoty po více inkarnací. Každý člověk je také tolerantní, ale ani ta není bezbřehá a po nějaké době začnou vadit i zcela malé protiklady. To se týká i výběru zaměstnání. Práce se daří jen když je člověku souzena a člověk má pro ni předpoklady nebo je to životní úkol. . 
.